بتاکاروتن میباشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیادتر باشد، هویج نارنجیتر می شود. بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماریهای ناشی از پیری را کاهش میدهد. بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلولها و تولید مثل حائز اهمیت است.
هويج، چربي خون را 10 تا 20 درصد كاهش ميدهد.هويج ميتواند كلسترول خون را كاهش دهد. علاوه بر آن نوشيدن يك ليوان آب هويج، سبب كاهش سميت و كاهش اثر كلسترول بد خون در انسداد شريانها ميشود.
همچنين، هويج در صورتي كه قبل از غذا ميل شود، موجب كاهش اشتها شده و در رژيمهاي لاغري كاربرد دارد.
لازم به ذكر است، مهمترين مصارف درماني هويج عبارتند از درمان اسهال، ضعف بينايي، كاهنده چربي مضر خون، درمان سوختگي، دفع سنگ كليه، تقويت رشد بدن و تقويت عمومي بدن در دوران نقاهت بيماريها ميباشد.
منابع:elminews.blogspot.com/2008/11/20.html
bamikaco.com/salad/index.php?go=show_pro&id=1...
هويج؛ شفاف كننده پوست
هویج منبع غنی بتاکاروتن میباشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیادتر باشد، هویج نارنجیتر می شود. بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماریهای ناشی از پیری را کاهش میدهد. بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلولها و تولید مثل حائز اهمیت است.
هویج به جز بتا کاروتن دارای فیتوکمیکال( Phytochemical) نیز میباشد . این ماده به همراه فیبر محلول و دیگر مواد مغذی موجود در هویج فواید زیادی را به ما ارزانی میدارد . این فواید شامل: جلوگیری از پیر شدن، محافظت بدن در مقابل بیماریها، جلوگیری از آب مروارید، جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین جلوگیری از عفونت مجاری ادراری است.
بتاکاروتن و فیبر موجود در هویج در جلوگيری از انواع سرطان مانند سرطان ریه ، روده بزرگ و حمله قلبی کمک میکنند. دریافت زیاد کاروتن، 50 درصد سرطان مثانه، رحم ، پروستات ، کولون (روده بزرگ) ، حنجره و مری را کاهش میدهد.طي بررسی انجام شده در دانشگاه آتن و Harvard School زنانی که هر روز از هويج خام استفاده میکنند 5 تا 8 بار کمتر به سرطان سينه مبتلا میشوند .
هویج دارای خواص زیادی است که از میان خواص آن شفافکنندگی پوست دارای اهمیت قابل توجهی است . خوردن هويچ جوشهای صورت را درمان میكند.
این میوه برای بینایی و به دلیل داشتن انسولین برای بیماران دیابتی مفید است و خوراک خوبی برای کسانی است که از افزایش وزن و چاقی مفرط رنج میبرند. هر دانه هویج متوسط دارای ۱۰ کالری است و از آنجا که دارای فیبر زیاد است کمک زیادی به لاغری میکند .
خوردن هويج مقاومت بدن را در مقابل بيماريهای عفونی بالا میبرد. مصرف هويج در برطرف كردن بيماريهاي بواسير ، آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،تحريك مجاري هضم و تنفسي ، سرفه هاي مقاوم ، آسم ،اخلاط خوني و دفع كرم و براي خارج كردن سنگ كيسه صفرا اثر معجزه آسائي دارد.
مواد مغذی | در هر 100 گرم هویج |
انرژِی | 43 کالری |
چربی و کلسترول | 0 درصد |
کربوهیدرات | 10 گرم |
فیبر | 3 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
ویتامین A | 28129 واحد بین المللی |
ویتامین C | 9 میلی گرم |
کلسیم | 27 میلی گرم |
آهن | 1 میلی گرم |
سدیم | 35 میلی گرم |
هويج، چربي خون را 10 تا 20 درصد كاهش ميدهد.هويج ميتواند كلسترول خون را كاهش دهد. علاوه بر آن نوشيدن يك ليوان آب هويج، سبب كاهش سميت و كاهش اثر كلسترول بد خون در انسداد شريانها ميشود.
همچنين، هويج در صورتي كه قبل از غذا ميل شود، موجب كاهش اشتها شده و در رژيمهاي لاغري كاربرد دارد.
لازم به ذكر است، مهمترين مصارف درماني هويج عبارتند از درمان اسهال، ضعف بينايي، كاهنده چربي مضر خون، درمان سوختگي، دفع سنگ كليه، تقويت رشد بدن و تقويت عمومي بدن در دوران نقاهت بيماريها ميباشد.
منابع:elminews.blogspot.com/
bamikaco.com/salad/
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر