
هويج؛ شفاف كننده پوست
هویج منبع غنی بتاکاروتن میباشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیادتر باشد، هویج نارنجیتر می شود. بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماریهای ناشی از پیری را کاهش میدهد. بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلولها و تولید مثل حائز اهمیت است.
هویج به جز بتا کاروتن دارای فیتوکمیکال( Phytochemical) نیز میباشد . این ماده به همراه فیبر محلول و دیگر مواد مغذی موجود در هویج فواید زیادی را به ما ارزانی میدارد . این فواید شامل: جلوگیری از پیر شدن، محافظت بدن در مقابل بیماریها، جلوگیری از آب مروارید، جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین جلوگیری از عفونت مجاری ادراری است.
بتاکاروتن و فیبر موجود در هویج در جلوگيری از انواع سرطان مانند سرطان ریه ، روده بزرگ و حمله قلبی کمک میکنند. دریافت زیاد کاروتن، 50 درصد سرطان مثانه، رحم ، پروستات ، کولون (روده بزرگ) ، حنجره و مری را کاهش میدهد.طي بررسی انجام شده در دانشگاه آتن و Harvard School زنانی که هر روز از هويج خام استفاده میکنند 5 تا 8 بار کمتر به سرطان سينه مبتلا میشوند .
هویج دارای خواص زیادی است که از میان خواص آن شفافکنندگی پوست دارای اهمیت قابل توجهی است . خوردن هويچ جوشهای صورت را درمان میكند.
این میوه برای بینایی و به دلیل داشتن انسولین برای بیماران دیابتی مفید است و خوراک خوبی برای کسانی است که از افزایش وزن و چاقی مفرط رنج میبرند. هر دانه هویج متوسط دارای ۱۰ کالری است و از آنجا که دارای فیبر زیاد است کمک زیادی به لاغری میکند .
خوردن هويج مقاومت بدن را در مقابل بيماريهای عفونی بالا میبرد. مصرف هويج در برطرف كردن بيماريهاي بواسير ، آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،تحريك مجاري هضم و تنفسي ، سرفه هاي مقاوم ، آسم ،اخلاط خوني و دفع كرم و براي خارج كردن سنگ كيسه صفرا اثر معجزه آسائي دارد.
مواد مغذی | در هر 100 گرم هویج |
انرژِی | 43 کالری |
چربی و کلسترول | 0 درصد |
کربوهیدرات | 10 گرم |
فیبر | 3 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
ویتامین A | 28129 واحد بین المللی |
ویتامین C | 9 میلی گرم |
کلسیم | 27 میلی گرم |
آهن | 1 میلی گرم |
سدیم | 35 میلی گرم |
هويج، چربي خون را 10 تا 20 درصد كاهش ميدهد.هويج ميتواند كلسترول خون را كاهش دهد. علاوه بر آن نوشيدن يك ليوان آب هويج، سبب كاهش سميت و كاهش اثر كلسترول بد خون در انسداد شريانها ميشود.
همچنين، هويج در صورتي كه قبل از غذا ميل شود، موجب كاهش اشتها شده و در رژيمهاي لاغري كاربرد دارد.
لازم به ذكر است، مهمترين مصارف درماني هويج عبارتند از درمان اسهال، ضعف بينايي، كاهنده چربي مضر خون، درمان سوختگي، دفع سنگ كليه، تقويت رشد بدن و تقويت عمومي بدن در دوران نقاهت بيماريها ميباشد.
منابع:elminews.blogspot.com/
bamikaco.com/salad/



هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر